Teszteltünk!

Ez az a hely, ami után engesztelhetetlenül ránk rontott a post vacation blues (nyaralás utáni lehangoltság): valószínűleg túl nagy lett a kontraszt a Diamantban tapasztalt napsütéses wellness kényeztetés, és a februári szorgos hétköznapok között. Ha csak eddig olvasnának, elárulom: bármeddig el bírtam volna viselni ezt a szállodát. 

Halványan még vannak emlékeim, hogy milyen volt szingli nőként az utolsó balatoni nyár. Nos, az biztos, hogy egészen más igényeim voltak, mint mostanában, amióta gyerekeink vannak. Bevalljuk, vagy nem, szülőként az a legjobb a nyaralásban, hogy nem kell főzni, etetni és mosogatni. 

Az a helyzet, hogy így egy nappal a tesztelés vége után még mindig nem tudom, hogy szedjem össze magam annyira, hogy kritikát írjak a Nefelejcs Hotelről. Úgy lelazultam az ott töltött pár nap alatt, hogy egyetlen percig sem sikerül arra gondolnom, hogy én most tulajdonképpen dolgozom. Nem is fogalmazódott meg közben egyetlen elmés és összeszedett gondolat sem arról, hogy milyen a hely, csak az, hogy itt lenni nagyon-nagyon jó.

Gondtalan balatoni nyaralás, ami mindenkinek jár – és jut is.. Ha bárkit megkérdeznénk, hogy mi az a három dolog, ami eszébe jut a gyerekkori nyarakról, alighanem többen említenék a Balatont, mint Rumcájszt és a mákfagyit együttvéve. Akkora közös élménye ez a mostani felnőtteknek, hogy félszavakból is megértjük egymást.

A hévízi üdülésünk legfőbb tapasztalata, hogy ennél romantikusabb és hangulatosabb helyen még nem voltunk Magyarországon. Ezen mi is meglepődtünk, mert persze beleestünk abba a csapdába, amit a „híres” dolgok állítanak a gyanútlan szemlélőnek: azt gondoltuk, hogy látatlanban is mindent tudunk Hévízről, pedig dehogy!

A pünkösdi hosszú hétvége nálunk hagyományosan a nyári utazós szezon kezdete, lelkileg és naptárilag ez az a pont, amikor belénk költözik a mehetnék. Idén ráadásul még macskánk sincs, aminek az etetését meg kellene oldani, úgyhogy miénk a világ, bár egyelőre csak a jó és erős kezdésen vagyunk túl. Zalaszentlászló. Jegyezzük meg, jól jön még!

Igazából már régóta ki akartuk próbálni Kehidakustányban a Family Resort szállodát. Sokat hallottunk róla a barátainktól, és kíváncsiak voltunk, vajon mit tudhat ez a hely. Váltig állították, hogy baba- és gyerekbarát, valahogy nekünk mégsem akaródzott addig négycsillagos szállodába menni a gyerekekkel, amíg – pusztán a koruk okán, mert amúgy nagyon jófejek – nem tudnak viselkedni. Erre most mi van? Sajnáljuk a sok elpazarolt időt és elszalasztott lehetőséget, mert nyugodtan mehettünk volna. Sőt.