Wellnesstippek

Ez a kép jól illusztrálja a két fogalom közötti különbséget, de érdemes a részletekkel is tisztában lenni.

Példaként vegyünk egy általános tapasztalatot: Munkából hazafelé menet Sára rettegéssel gondol arra a beszédre, amelyet egy fontos konferenciára kell megírnia. El kell készülnie vele a következő néhány nap során, hogy ne csússzon ki a határidőből. Úgy dönt azonban, hogy amikor hazaér, lazít egy kicsit és tévét néz, mielőtt dolgozni kezdene rajta.

Amennyiben odáig vagy a wellness szállodákért, de csak ritkán engedheted meg magadnak, hogy eltölts bennük pár éjszakát, hozd össze otthonodban az igazi wellness életérzést!

Ha sikerül megvalósítanunk a tudatos étkezés módszerét, leadhatjuk az elme evéssel kapcsolatos boldogtalanságának és az étellel való elégedetlenségének súlyát. S hogy mit szedhetünk fel?

Kezdjük azzal, hogy csendesen ülünk, és megvizsgáljuk alapvetően mennyire vagyunk éhesek. Mennyire vagyunk éhesek, ha nullától tízig terjedő skálán kell meghatároznunk ennek értékét? Hová „nézünk” a testünkben, amikor meg akarjuk állapítani, mennyire vagyunk éhesek?

Szervezetünk sav-bázis egyensúlya a helytelen táplálkozás és a sok méreganyag hatására könnyen felborul, ami számos egészségügyi problémához vezethet. Hogy ezeket megelőzzük, időközönként érdemes lúgosító kúrát tartanunk.

Napjainkban egyre többen fordulnak keleti gyógyászati módszerekhez, mivel mellékhatások nélkül számolhatunk le bizonyos problémáinkkal. Első körben ismerkedj meg a tibeti hangtál terápiával!

Dr. Wilhelm Schüssler hozta létre az ún. Schüssler-féle só szereket, melyek a sók sejten belüli hiányállapotának ingerterápiával való biokémiai megszüntetését, illetve az anyagcsere egyensúly visszaállítását segíti elő. Lássuk a 12 legfontosabb Schlüssler sót.

A bőr feszessége sajnos az idő múlásával egyre inkább csökken, viszont megfelelő táplálkozással a folyamat megállítható, de legalább lelassítható. Tudd meg, melyek azok az ételek, melyek hozzásegítenek a gyönyörű, fiatalos külső eléréséhez. 

Egyre többektől hallani, hogy az üzletben kapható megszokott szépségápolási termék helyett/mellett natúrkozmetikumokat tesznek a fürdőszobapolcra. Az alábbiakban újító és kísérletező kedvű olvasók számára kínálunk rövid betekintést a biokozmetikumok világába.

A nők nagy része tapasztal a szülést követően nagyfokú hangulatingadozást, fáradékonyságot, kedvetlenséget, aggodalmat amiatt, hogy nem tud megfelelni az anyai szerepnek. Mikortól beszélhetünk szülés utáni depresszióról, mik a tünetek, és hogyan segíthetünk ezen az állapoton?

Az elmúlt években több alkalommal említették, ajánlották nekem a Bach-virágterápiát. Először amolyan furcsa, gyógyító hatású virágkötészetnek gondoltam, ám ahogy utána olvastam, kiderült, teljesen másról van szó. A közelmúltban kipróbáltam a kúrát, és úgy vélem, a tapasztalatok teljes mértékben érdemesek arra, hogy megosszam őket olvasóinkkal.

Tudd meg, mi mindenre jó a súlyterápia, és hogyan fejti ki jótékony hatását úgy, hogy már közben érezheted magadon a változást!

Ha dörzsöltél már el a kezeddel egy bazsalikom-, menta- vagy rozmaringlevelet, akkor bizonyára emlékszel arra az erős illatra, amit utána éreztél. Ezt az illatot a növényben lévő esszenciális olaj adja, amit aromaesszenciának vagy a növény „lelkének” is neveznek.

A gyaloglás a többi testmozgáshoz hasonlóan a boldogsághormonok, az endorfin, a szerotonin és a dopamin felszabadulásához vezet. Olyan finoman történik mindez, hogy ez a legjobb ellenszere a depressziónak.

A talpmasszázs gyógyító erejét már évezredek óta ismerik, ma pedig képzett szakemberek alkalmazzák különféle betegségek kezelésére… Igen ám, de hogy is van ez? Ha a párunk lábát megnyomkodjuk, már élettani hatást fejthetünk ki? Nézzük, miben különbözik a szezon a fazontól.

Fiatalon még megengedhetjük magunknak, hogy lazán vegyük az étkezést, de negyven felett szervezetünk másképp kezd reagálni mindenre, amit elfogyasztunk.

Egyéb elnevezések
kerti zsálya, orvosi zsálya, Szent János füve
 
Virágzás ideje
májustól júliusig

 
A napfény hiánya felborítja a szervezetünk egyensúlyát, gyorsabban lebomlik a szerotonin, amely hiánya előidézheti a depressziót, és D-vitamin hiány léphet fel, hiszen e vitamin nagy részét a napsugarakból nyerjük.

Egyéb elnevezések
celler
 
Virágzás ideje
júliustól szeptemberig

 
  • 12.500,- Ft / fő / éj Valentin Nap Hajduszoboszló - Hotel Silver ****

  • 37 800 Ft / fő / 4 éj -től Téli Varázs 3=4 Sopron - Hotel Fagus ****

  • 12.900 Ft -tól / fő / éj Farsang a Dupla KáVéval Hajduszoboszló - Hotel Silver ****

  • 26 900 Ft / fő / 2éj -től Pihenés teljes ellátással Sopron - Hotel Fagus ****